Mafoma Reeuwijk foto en video accessoires
(Artikelnr: 43765)

Omegon AZ Deluxe - de all-round houder voor uw telescoop

De Skywatcher AZ Deluxe mount laat je intuïtief observeren. Zodra u een telescoop heeft gemonteerd, kunt u deze met de houder eenvoudig in elke richting bewegen. Met de dubbelzijdige bevestiging kunt u zelfs tot twee instrumenten tegelijk gebruiken. Deze altazimuth mount kan omhoog, omlaag, naar links of rechts bewogen worden met slechts lichte druk. Dit maakt het geweldig voor degenen die graag buiten op het platteland observeren.

De voordelen in een notendop:
- kan per GP telescoopklem twee telescopen tegelijk monteren per GP-telescoopklem
- schaalverdeling in azimut
- stabiele basis - verstelbaar statief van roestvrij staal
- instelbare weerstandscontrole
- zeer soepele werking 
- twee telescopen die naar hetzelfde object wijzen

Waarom slechts één telescoop gebruiken als je met z'n tweeën kunt observeren? Zet bijvoorbeeld een refractor aan de rechterkant en een reflecterende telescoop aan de linkerkant. Vergelijk de objecten in je telescopen of observeer tegelijkertijd met je vrienden of familie. 

Flexibel en draagbaar:
De AZ Deluxe houder is uiterst flexibel omdat deze in twee delen kan worden gedemonteerd. De houder zelf is nog geen 23 cm lang en kan dus zelfs in de kleinste auto worden vervoerd.

Eenvoudige beweging in alle richtingen
Een perfecte werking is een absolute must als je onder de nachtelijke hemel bent. Ontgrendel de assen en volg de objecten moeiteloos met uw telescoop. De Skywatcher AZ-montage voldoet aan al uw wensen dankzij de nauwkeurig bewerkte lagers. Zelfs bij hoge vergrotingen houdt hij voorwerpen precies in het gezichtsveld.

GP klemmen - de standaard voor alle telescopen:
Deze houder maakt gebruik van GP klemmen om u eenvoudig uw huidige en toekomstige telescopen te bevestigen. Veel telescopen worden nu geproduceerd met de geschikte GP prisma rails, waarmee u de telescoop van uw keuze in slechts enkele seconden kunt bevestigen.

Instelbare weerstand:
Door de klemmen aan te spannen, kiest u hoe gemakkelijk of moeilijk het is om de telescoop te verplaatsen. Zo kunt u de weerstand van de houder naar eigen wens instellen.

Aluminium schroeven - eenvoudig voor uw telescoop:
De aluminium klemmings- en weerstandschroeven hebben een hoge klemkracht, waardoor ze ook met handschoenen aan gemakkelijk te gebruiken zijn. De borgschroeven zijn van kunststof voor bescherming. De prismarails worden niet meer gekerfd en beschadigd door veelvuldige montage, maar blijven in onberispelijke staat.

Gegradueerde azimutenschaal:
Natuurliefhebbers hebben ook baat bij een schaalverdeling in het horizontale vlak.

Roestvrij stalen statief:
Een roestvrijstalen statief met drie 45mm poten zorgt voor een stabiele basis. Zelfs bij telescoop gewicht tot 10 kg blijft de gehele montage trillingsvrij. Een ingebouwde metalen platea zorgt voor een nog betere stabilisatie en is zeer praktisch, ook als opslagplaats voor uw 1,25" en 2" oculairen.

De beugel is geschikt voor elke telescoop OTA met een GP prisma rail. De dubbele arm kan twee telescopen tegelijk opnemen. Het meegeleverde stalen statief verbetert de stabiliteit en zorgt zo voor een stevige basis voor uw telescoop. Er kunnen twee compleet verschillende telescopen gecombineerd worden op één houder.Specificaties:

Capaciteit

Type Azimutale montage
Aanwijzing AZ-Deluxe
Max. extra laadvermogen (kg) 10
Gewicht (g) 3400 (mount)

Speciale functies

Accessoire lade Ja
Passend voor prismarail Ja

Uitrusting

Panoramische schaal Ja
Statief

 

Statief

Statief

Max. statief hoogte (cm) 118
Statief materiaal Roestvrij staal

Algemeen

Kleur zwart zilver
Serie gevorderd


 

Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 499,00 *
Aantal: Bestel hier
Op verlanglijst
 

Verzendkosten

€ 0,00 

Standaard levertijd

3-5 werkdagen indien op voorraad (levering vanuit magazijn Duitsland)

Voorraad

Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.