Mafoma Reeuwijk foto en video accessoires
(Artikelnr: 4951400)

Bresser Telescoop RA Volgmotor voor EQ-3 / EQ-SKY Montering

Met de Bresser RA Volgmotor kan de Bresser EQ-3 en EQ-SKY montering uitgebreid worden. De motor wordt aangesloten op de RA as van de montering (de uuras). Het grote voordeel is dat het hemelobject nu niet "uit beeld loopt". De motor zal de as aansturen zodat het hemelobject netjes in het beeldveld van het oculair blijft. De RA motor wordt geleverd met de benodigde bevestigingsmaterialen en werkt op batterijen (de batterijen worden niet meegeleverd).

Leveringsomvang
Bresser Telescoop RA Volgmotor voor EQ-3 / EQ-SKY Montering
Bevestigingsmateriaal
Handcontroller met kabelverbinding
Batterij tas

Foto('s):
Bijlagen:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 119,00 *
Aantal: Bestel hier
Op verlanglijst
 

Verzendkosten

€ 0,00 

Voorraad

Relevante producten
Reviews Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Roel Hazekamp - 03-03-2020 10:38

Deze set aangeschaft voor een combinatie EQ3 montering en een Bresser Maksutov 100/1400 telescoop.
De onderdelen zijn robuust uitgevoerd, zeg maar de Duitse degelijkheid. De montagebeschrijving is minder, de foto's zijn flets en het duurt wel even voordat je doorhebt hoe het veertje moet worden aangespannen aan het chassis. Eenmaal gemonteerd werkt alles soepel, het motortje is geruisloos en houdt het object goed midden in het beeld. Er zit een hevel op de montering die het mogelijk maakt de motor te ontkoppelen, zodat handmatige correctie mogelijk blijft. Op de handcontroller kan met 2 en 4 maal versnelling het beeld nog worden bijgesteld. Let wel, dit is maar een aandrijving op een as ( de uuras), de andere moet nog wel met de hand worden ingesteld.(declinatie)
Er is een minpuntje, het aan- en uitschakelaartje is zo klein, dat het pijn doet aan de vingers, vandaar 4 sterren.