Mafoma Reeuwijk foto en video accessoires
(Artikelnr: 49742)

Omegon Twinmaster - een altazimuth-houder voor twee telescopen

Misschien hebt u meer dan één telescoop, of wilt u uw telescoop en een verrekijker op uw steun tegelijkertijd gebruiken? Niets is eenvoudiger met de Omegon Twinmaster. Deze altazimuth-houder kan twee instrumenten tegelijkertijd dragen.

De alleskunner voor twee instrumenten
Plaats uw hoofdtelescoop en een ander instrument van uw keuze, zoals een verrekijker, op uw Twinmaster. Het is het beste wanneer de twee instrumenten zoveel mogelijk verschillen, waardoor u tijdens het observeren kunt profiteren van twee verschillende indrukken. U kunt bijvoorbeeld met uw telescoop in detail treden maar ook met uw verrekijker genieten van majestueuze vergezichten over de nachtelijke hemel. Of u kunt compleet verschillende instrumenten monteren - alles is volledig flexibel met de Twinmaster-houder.

Je instrumenten zijn in een handomdraai gemonteerd
Het monteren van uw telescopen of verrekijker gebeurt via GP-rail. U kunt dus elk instrument met een standaard prismarail monteren en via een zijschroef klemmen en vervolgens eenvoudig in de juiste positie schuiven. Opstelling en daaropvolgende demontage met deze azimutale houder is supersnel.

Slow motion controle in alle richtingen
Met de praktische handmatige asklemming kunt u elk instrument vrij instellen en gemakkelijk weer op zijn plaats klemmen wanneer de gewenste oriëntatie is bereikt. Twee afzonderlijke knoppen bieden nauwkeurige slow motion-bediening in elke richting. Uiterst praktisch - de slow motion-bedieningselementen bedienen beide instrumenten tegelijkertijd. Dat betekent absoluut geen stress en maximaal kijkcomfort.

Tot een instrument van 13 kg
De Omegon Twinmaster kan instrumenten tot 13 kg dragen. Dat betekent dat de houder ook geschikt is voor het dragen van grotere instrumenten zoals een 10 inch SC OTA.
Met de 20 mm contragewichtas (contragewichten niet inbegrepen) wordt de optimale balans van de telescoop correct ingesteld. De as van het contragewicht kan, afhankelijk van het gebruik, worden gebruikt voor het rechter of linker instrument.

De voordelen op een rijtje

- altzimuth mount - voor gelijktijdig gebruik van twee instrumenten
- voor zware instrumenten tot 13kg
- gelijktijdige tracking - gelijktijdige slow motion-regeling
- handmatig klemmen voor elk instrument
- snelle verbinding - GP rail profiel
- 1 as van het contragewicht, 20 mm
- inclusief een roestvrijstalen statief
 

Specificaties:

Capaciteit

Type Azimutale montage
Max. extra laadvermogen (kg) 13.0

Uitrusting

Statief Statief

Algemeen

Kleur Wit
Serie gevorderd
Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 449,00 *
Aantal: Bestel hier
Op verlanglijst
 

Verzendkosten

€ 0,00 

Standaard levertijd

3-6 werkdagen

Voorraad

Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.