Mafoma Reeuwijk foto en video accessoires
(Artikelnr: 56491)

Omegon ED 20-60x84mm HD zoom spotting scope


Of het nu gaat om vogels kijken, jagen, sporten, algemene observatie of andere buitenactiviteiten, deze nieuwe topspotting scope is altijd klaar voor het werk. De 84 HD onderscheidt zich door zijn uitstekende optische prestaties, ongeëvenaarde compatibiliteit met andere optische systemen en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Omegon treedt met dit product toe tot de eredivisie van high-end spotting scopes.

De robuuste tube is gemaakt van een gewichtsbesparende magnesiumlegering en is bestand tegen zware behandeling. De extreem hoogwaardige coating op de lenzen en prisma's zorgt voor een helder, hoog contrasterend beeld. De hoge lichttransmissie zorgt voor een perfecte waarnemingservaring, zelfs bij hoge vergrotingen.

Met zijn 2-componenten-ED-optiek zorgt deze telescoop voor een beeld met een kwaliteit die anders alleen in telescopen van meer dan 2.000 euro te zien is. ED staat hier voor 'extra lage dispersie' (d.w.z. een zeer lage brekingsindex), waarbij het tweede lenselement wordt vervaardigd van FPL 53 glas uit Ohara (Japan). Het gebruik van dit glas betekent dat de optiek in staat is om tot aan de rand van het gezichtsveld een echt kleurenbeeld te geven, zonder irritante kleurranden. De 84 HD is stikstofgevuld en 100% waterdicht, waardoor het onmogelijk is dat de glazen oppervlakken aan de binnezijde beslaan. 

Uitgebreid assortiment accessoires
Dit model kan de standaard 1,25 inch oculairen accepteren, waaronder high-end oculairen, die normaal gesproken alleen met astronomische telescopen worden gebruikt. Een vrij goedkoop 15mm oculair bijvoorbeeld, geeft u een verbazingwekkend helder, groothoekig beeld met een vergroting van 32x, dat u in vervoering zal brengen. Oculairen worden snel en eenvoudig aan de telescoop bevestigd via een eenvoudige schroefvergrendeling, zodat het snel verwisselen van een oculair buiten onder wisselende weersomstandigheden geen probleem is.

Het scherpstellen gebeurt door middel van een grote centrale ring op de body van de richtkijker die eenvoudig kan worden aangepast, zelfs in de winter met handschoenen aan. Een traploos instelbaar 20-60x zoom oculair wordt bij deze telescoop meegeleverd. Het oculair heeft een oogdop en is daarom ook geschikt voor brildragers. Een altijd gereedstaande 'stay on case' is ook bij de prijs inbegrepen.

Wij zijn erg trots op dit product; het kan zich meten met alle topspotters van andere bekende fabrikanten - maar tegen een veel gunstigere prijs. Merknaamkwaliteit tegen een betaalbare prijs. Alleen bij ons, en met een uitstekende persoonlijke service inbegrepen - ook na aankoop.

De voordelen in een notendop:
- Zoom oculair en altijd klaar voor gebruik in de prijs inbegrepen
- Meer dan 10% meer lichtopvangcapaciteit dan een 80mm telescoop met spotting scope
- Gering gewicht
- 100% waterdicht + met stikstof gevuld
- HD-kwaliteit
- Geschikt voor alle standaard 1,25" oculairen
- Uitschuifbaar dauwschild
- Statiefadapter inbegrepen
- Camera-adapter inbegrepen
- Digiscoping via oculairprojectie met DSLR-camera's
- Merkkwaliteit voor een voordelige prijs

Onze deskundige opmerking:
Voor de Omegon ED 20-60x84mm HD spotting scope is nu verkrijgbaar een nieuwe camera-adapter met een eigen optiek. Verbind uw spiegelreflexcamera met de T2-draad via een aparte T-ring voor uw camera. U heeft dan een equivalente brandpuntsafstand van 700mm met de camera aangesloten.

Specificatie:

Capaciteit

Type bouw Spotting scope set
Kijkhouding Hellend beeld
Voorlens diameter (mm) 84
Uitgang pupil (mm) 4,2 (20x) - 1,4 (60x)
Glas materiaal ED-glas
Lens coating volledig, meerdere
Focussysteem focusring
Vergroting 20-60

Speciale functies

Oculair inbegrepen -
omvat zoomoog stuk Ja
Ingebouwde digitale camera -
Spatbestendig Ja
Zonnekap Ja
Draaibare buisklem Ja
Statiefaansluiting met schroefdraad Ja

Gezichtsveld

Werkelijk gezichtsveld (°) 2,0 (20x) - 1,1 (60x)
Gezichtsveld op 1.000 m (m) 34 (20x) - 19 (60x)
Focuslimiet sluiten (m) 6

Algemeen

Lengte (mm) 420
Breedte (mm) 100
Hoogte (mm) 170
Gewicht (g) 2100
Serie HD
Kleur groen

Toepassingsgebied

Natuur heel goed
Vogels kijken goed
Jacht heel goed
Sport goed
Digiscoping goed

 

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 999,00 *
Aantal: Bestel hier
Op verlanglijst
 

Verzendkosten

€ 0,00 

Standaard levertijd

3-6 werkdagen

Voorraad

Relevante producten
Reviews Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.